Raadsheer

S c h a a k v e r e n i g i n g
♗ De Raadsheer
A m s t e r d a m
Anno 1922

Door: Wim Postema

Raadsheer 2 boekt klinkende overwinning

 

Mustafa weer terug in onze gelederen speelde aan bord 1 een moeilijke partij. Een gesloten centrum met actief spel aan de flanken. Zijn paarden stonden op de damevleugel terwijl de lopers behoorlijk passief waren op de koningsvleugel. Uiteindelijk bleek een doorstoot van wit beslissend.

André speelde een gezonde opening kreeg iets wat op een koningsaanval leek en achteraf ook bleek te zijn! Mooie overwinning en ook mooi dat hij toch nog kon meespelen.

Eelco lijkt een consistent spel te vertonen. Zijn tegenstander offerde eerst een stuk voor de koningsaanval, gooide er daarna nog een toren tegenaan, maar Eelco had natuurlijk verder gekeken. Geen paniek en kassa.

Gerie speelde zijn bekende spelletje. Koningsfianchetto, tezamen met het oprukken van de a en b-pion, inclusief toren op de open c-lijn. Het leverde hem uiteindelijk pionwinst op. Toen zijn dame de zwarte stelling kon binnendringen was het snel bekeken.

Hans speelde Hollands, maar wel een speciale variant. Hij kwam er heel degelijk mee te staan en toen de tegenstander zich vergaloppeerde sloeg Hans toe.

Wim kreeg een klassieke Scheveninger op het bord. Kwam gewonnen te staan, maar kon niet doorslaan. In tijdnood gaf hij zelfs een kwaliteit weg, maar gelukkig werd het toch nog remise.

Alexander kreeg een hele tactische stelling. De tegenstander zette zichzelf in een aftrekschaak, maar na afwikkeling bleef A. toch twee pionnen achter. Een laatste agressieve aanval mocht niet baten en hij verloor.

Douwe-Jan speelde tegen de draak een Scheveninger opstelling en het bleek te lonen. Hij won een stuk tegen 3 pionnen. Nauwgezet verder spelen zorgde voor een punt.

 

Uitslag 5½ - 2½, een mooi resultaat en handhaving moet nu toch mogelijk zijn.