Raadsheer

S c h a a k v e r e n i g i n g
♗ De Raadsheer
A m s t e r d a m
Anno 1922

Rh2Door: Harmen van der Ploeg

Naast de wedstrijd van het 2e (4½-3½ met veel tijdnood en 2x G4) waren er nog 10 partijen. Voor het eerst dit seizoen kwam Ramon niet tot winst: Olaf wist hem een half puntje afhandig te maken. Naar Olafs zeggen had er misschien zelfs nog wel meer in gezeten. Met 11½ uit 12 blijft Ramon natuurlijk wel de grote favoriet. Peter N. is weer opgerukt naar de 3e plaats door een partij vol incorrecte offers tegen Ti (zie ook hieronder bij Rubrieken: 'Offerfeest' met annotatie van Peter N).

Jaap is een plaatsje gezakt, maar behoudt wel ruimschoots de leiding in groep 2. Hij speelde remise tegen Henny die 2e blijft. De subtop in de groep is groot en zit dicht bij elkaar. In groep 3 blijft het stuivertje wisselen. Willem pakte de leiding over van Gerben door van Cilia te winnen, waarbij hij in eerste instantie mat in één over het hoofd zag, maar twee zetten later hetzelfde mat wel zag.

Roel was er weer, hij speelde voor de 2e keer remise, en is lid geworden. Maria was er ook weer, maar zij wordt toch geen lid.

roeldevrijer

 

Roel de Vrijer

Nieuw Raadsheer lid