Raadsheer

S c h a a k v e r e n i g i n g
♗ De Raadsheer
A m s t e r d a m
Anno 1922
door Henny Heima
 
Op de clubavond van 13 maart 2024 werd ik door Pepijn Streng toegesproken. Of ik een verslag wilde schrijven over de verrichtingen van team 2 tegen de club Amstel. Hij deed dat nogal ‘streng’. Ha, ha een woordgrap. Welnu het volgende heeft plaatsgevonden.
 
Door omstandigheden konden Alexander en Jacob er niet bij zijn. Gelukkig waren Rob en Rinus bereid om in te vallen. Rob had overigens een makkelijke partij, want de club Amstel kwam met een man tekort opdagen. Ja van Uithoorn naar Amsterdam reizen is natuurlijk een heel ander verhaal dan dat je de club waar tegen je speelt in Uithoorn kan ontvangen. Harmen van de Ploeg scoorde het beslissende punt voor de overwinning. Een overwinning die uiteindelijk in de score 5.5  – 2.5 uitmondde. Rinus Koevoets speelde remise. Waarbij deze steun- en toeverlaat al 2.5 punt voor team 2 dit seizoen heeft gescoord. Wim Postema en Hans Radder hielden in eenvoudige en tegelijkertijd dubbelzinnige, complexe stellingen remise. Egecan Cesur haalde vlug een punt en ook Douwe won weer. Wat me brengt tot de slogan voor team 2: “heb vertrouwe in Douwe”. Mustapha verloor eens voor de verandering. Ach, je moet toch doen aan variatie. Hij heeft een score van 99,9 %. Dus schaken kan hij zeker. 
 
Kortom het was “a day at the office” voor team 2. Stijf in de achtervolging op de tweede plaats achter het team van Caissa. Met nog twee rondes te gaan. Hoe zal dat aflopen?