Raadsheer

S c h a a k v e r e n i g i n g
♗ De Raadsheer
A m s t e r d a m
Anno 1922

De voorbereiding was niet vlekkeloos. Het Eind Mei Toernooi, dat op 26 mei gespeeld zou worden, was per ongeluk gepland om 8.15 (AM in plaats van PM). Nu is dat geen geschikt tijdstip en al helemaal niet voor schakers. Gelukkig zag ik het op tijd dus plande ik een nieuw Eind Mei Toernooi in. Maar... dat had ik per ongeluk om 20.00 uur laten beginnen en niet om 20.15 uur. Dus nog maar een keer. Maar toen speelden we plotseling met rare regels en heette het toernooi anders. Nou ja, sorry daarvoor. Ik zal voortaan beter opletten. Overigens werd er in het toernooi van 20.00 uur toch één partij gespeeld en die won Cilia - en dus ook het toernooi!

Dat alles neemt niet weg dat het toernooi andermaal werd gewonnen door Ramon. Duidelijke zaak. Vooral zijn eindspurt was zeer overtuigend. De tweede plaats was - na een leuk toernooi en een harde strijd - voor Magnusveste (nog steeds niet bekend wie het is). Mooi gespeeld! En de derde plaats was voor Bart. Knap gespeeld ook van hem, met vooral een goede eerste helft. Maar.... Magnus werd door Lichess uit de stand gehaald en als speler verwijderd. Waarom is mij volstrekt onduidelijk en helaas weet ik ook niet wat ik eraan kan doen. De derde plaats die ik daardoor alsnog kreeg toegeschreven, komt mij niet toe. Heel vervelend allemaal.

Laten we er maar vanuit gaan dat het op 2 juni, om 20.15 uiteraard, allemaal weer vlekkeloos gaat. Iedereen is weer welkom en ik hoop dat het toernooi net zo leuk is als de toernooien die we de afgelopen tijd hadden. Of nog leuker natuurlijk. Het toernooi heet heel origineel het Junitoernooi, maar hoe het heet doet er niet zo toe. Wel dat je meedoet!