Raadsheer

S c h a a k v e r e n i g i n g
♗ De Raadsheer
A m s t e r d a m
Anno 1922

Het Nieuwjaarstoernooi van de Ontheemde Raadsheer op 6 januari was een succes. Normaal gesproken spelen we elk jaar op de eerste speelavond het snelschaakkampioenschap van de Raadsheer; dit keer moest het natuurlijk online. Het toernooi werd gewonnen door Ramon. "Uiteraard" zou ik bijna zeggen; misschien zou het goed zijn als iemand hem eens de voet dwars kan zetten. Maar dat zal niet meevallen, want Ramon speelt wel erg goed. Hij scoorde deze avond 18,5 uit 19!!!  De tweede plaats was voor Gerie, die deze avond aardig de geest had en met 10 uit 16 in dit gezelschap ook tevreden kon zijn. De derde plaats ging naar Jop.

Wat het tot een succes maakte was ook dat er meer mensen waren dan de afgelopen keren gebruikelijk en dat daar ook Ron zijn opwachting maakte en AndrĂ© (de laatste keren) meespeelde. Helaas speelde hij nu maar 4 partijen. Toch misten we een aantal oude bekenden. Jammer b.v. dat Olaf er niet was en ook Peter (Bosje) werd gemist. 

Hoe dan ook: we gaan de komende tijd gewoon door met de Ontheemde Raadsheer. Voor het eerst weer op 13 januari. Niemand meldt zich voor iets anders, dus de vorm blijft ook hetzelfde: 5 minuten per persoon per partij zonder increment. Ik herhaal het nog maar eens: iedereen is welkom en kan zonder problemen gratis lid worden van de Ontheemde Raadsheer. Lid van de Raadsheer of niet.