Raadsheer

S c h a a k v e r e n i g i n g
♗ De Raadsheer
A m s t e r d a m
Anno 1922

 300secarenaEen aantal Ontheemde Raadsheren heeft een beetje moeite met de toernooiregels van Lichess, met name het fenomeen dat je 4 punten bij de 3e (en volgende) opeenvolgende winstpartij krijgt in plaats van de gewone 2... Dus wat doe je dan als initiator van dit prachtige wekelijkse online evenement: dan zet je deze functie uit!

Of het veel heeft uitgemaakt, weet ik niet, maar spannend was het in geval wel in de 300 Seconden Arena. Vijf minuten dus, zónder increment, en dat is best rap, zoals ChessBear63 aan den lijve ondervond. 

Helemaal bovenaan was het iets minder spannend want de door dezelfde ChessBear63 uitnodigde gastspeler JazzyJeff(!) bleek de FM Jeffrey van Vliet te zijn en die was nét een maatje te groot voor onze eigen dolende dwazen.  Maar, de strijd tussen de nummers 2 en 3 werd tot het einde toe met het mes tussen de tanden gespeeld en zo hoort het ook!

Met 16 ontheemden was ook de opkomst weer erg goed, maarrrrrrrrrrr er kan echt nog veel meer bij! 

Volgende week doen we maar weer eens ons vertrouwde 3+2, maar dit keer ook zonder 'Arena Streaks' ! Gewoon voor de afwisseling én omdat het kán!

Uw eigen Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd (volgende week doe ik ook weer mee)