Raadsheer

S c h a a k v e r e n i g i n g
♗ De Raadsheer
A m s t e r d a m
Anno 1922

Na een jaar onderbreking konden we op Hemelvaartsdag - 30 mei - weer terecht bij café-restaurant La Vallade aan de Ringdijk. In dit leuke restaurant komen we al vele jaren op Hemelvaartsdag om te snelschaken. Bij mooi weer buiten, maar dit jaar helaas binnen. Het gezelschap was klein; we misten nogal wat vaste deelnemers. Er waren 10 mensen komen opdagen. Daarom besloten we een dubbele ronde te doen. De indeling lag in de vaardige handen van Cilia. Zij loodste ons door het programma, wat wel betekende dat we moesten doorspelen.

In de eerste cyclus was Hans bijna ongenaakbaar: hij stond alleen een halfje af aan Harmen en verder won hij alles. In de tweede cyclus ging het minder, maar hij had voldoende voorsprong vastgehouden en won met 14,5 uit 18. Dat was net genoeg, want een halfje minder was er voor Gerie. De derde plek werd opgeëist door Peter van Nijen: eindelijk weer eens achter het bord en vooral in de tweede cyclus succesvol. Harmen ging voorvarend van start, maar hield dat niet vol. En dan de vijfde/zesde plek. Die werd gedeeld door Gerben en... Eric! Onze erevoorzitter was weer terug achter het bord en deed dat met verve. Ondanks zijn 92 kan hij nog uitstekend met het snelle tempo overweg, zoals ikzelf ook pijnlijk heb ondervonden. Daarna volgden Cilia en Jaap Loos en daarna nog Simon Bouwhuis en Victor.

Na afloop was de zon toch te voorschijn gekomen en konden we nog even wat drinken in het zonnetje. Een zeer prettige besteding van deze dag, zoals altijd.