Raadsheer

S c h a a k v e r e n i g i n g
♗ De Raadsheer
A m s t e r d a m
Anno 1922

Raadsheer A Raadsheer Z

De massakamp tegen onze naamgenoot uit Zundert op 6 april werd een groot succes. Er waren enige zorgen of we wel met genoeg leden waren maar uiteindelijk bleek dat we drie inschrijvingen meer hadden dan direct noodzakelijk was. Marie gaf al aan eigenlijk niet te willen spelen, Harmen wilde zich focussen op de westrijdleiding en Gerie moest al vroeg weg voor een feestje in Belgiƫ.

De Zundernaren arriveerden volgens Brabantse gewoonte een kwartiertje te laat. Na een kop koffie en een welkomstwoord van Olaf overhandigde Wim een speciaal gemaakte voorzittershamer aan Jorrit Havermans, de voorzitter van Zundert.

Raadsheer A Raadsheer Z hamer groter

Daarna kreeg Harmen het woord. Hij  had de twee groepen van 26 al in groepen van drie ingedeeld (op rating) en via een ingenieus systeem speelde iedereen zo drie partijen binnen zijn groep tegen de tegenstander. We wonnen vlot met meer dan 10 punten verschil.

Na afloop had Joop de bekende hapjes klaar en bedankte Jorrit ons voor de gastvrijheid. Als speciaal cadeau kregen we twee proefglaasjes Zunderts Trappistenbier en kregen we allen een flesje mee naar huis. Om half vijf gingen de gasten weer huiswaarts en konden we terugkijken op een geslaagde middag.