Raadsheer

S c h a a k v e r e n i g i n g
♗ De Raadsheer
A m s t e r d a m
Anno 1922

2019 05 08 Raadsheer 4 Amsterdam West 10 Kampioen

Door: Rob Baas

Raadsheer 4 begon vandaag met een achterstand van 1½ - 2½ aan de 2e helft. De hoogste 4 borden hadden al vooruit gespeeld. De hoop vooraf was dat met 2½ - 1½ de score minimaal gelijk getrokken zou worden waardoor ons vijfde kampioen zou worden. Maar de ladiesnight met 3 verdwaalde heren bleef met 2-2 in evenwicht zodat Amsterdam West 10 met 3½ - 4½ tenslotte aan het langste eind trok en Raadsheer 5 voorbij ging op bordpunten.

Amsterdam West 10 is met deze uitslag kampioen in Klasse 4 geworden en ging natuurlijk - zij het gedeeltelijk - met bloemen op de foto. Dames en heren van West 10 uitstekend gedaan en van harte gefeliciteerd met de titel! Raadsheer 4 eindigt helaas als laatste in de poule na een moeilijk seizoen maar kan volgend jaar alleen maar omhoog kijken. Raadsheer 5 tweede maar promoveert samen met West 10 naar de 3e Klasse SGA en sleept hiermee een mooie troostprijs in de wacht. Ook jullie gefeliciteerd met dit goed resultaat.

Tenslotte toonde Marie O in de laatste partij aan dat je met alleen een koning en paard best kan winnen. Door deze stukken optimaal te laten samenwerken maakte ze het haar tegenstander met dame, toren en een aantal pionnen dusdanig lastig dat hij door zijn vlag ging. Zo zie je maar weer dat niet alleen in de halve finales Champions League de wonderen de wereld niet uit zijn maar ook op een laagste bord in de 4e klasse SGA. Gelukkig voor West 10 was de buit al binnen.

Eindstand en uitslagen