Raadsheer

S c h a a k v e r e n i g i n g
♗ De Raadsheer
A m s t e r d a m
Anno 1922

De slotavond van het seizoen 2015/2016 op 15 juni leverde geen hele grote verschuivingen meer op, al was het soms nog wel spannend. Bij de indeling van de mensen die nog voor de topplaatsen gingen is niet ingegrepen in de indeling van het Keizerprogramma. Misschien gaan we dat volgend jaar overigens anders doen. Maar nu werd Ramon ingedeeld tegen de onbetwiste koploper van groep 3, Henny. Zijn concurrent, Olaf, speelde tegen Rob - die nog kansen had om groep 2 te winnen. De koploper van die groep, Victor, moest het opnemen tegen Jaap. De partij van Olaf eindigde in remise. Toen was het al duidelijk maar Ramon won ook de laatste partij. Van harte gefeliciteerd Ramon: hij was gebeten op het kampioenschap en het lukte hem ook. Olaf eindigde uiteraard tweede en het was al zeker dat Wim P sowieso derde werd. Hij speelde nog remise tegen Mustapha. Gerie kon al vroeg profiteren van een foutje van Harmen en eindigde als vierde en Harmen werd vijfde. Hans R klom met zijn overwinning op Bert nog naar de zesde plek.

Victor
Victor verloor, maar de knappe remise van Rob was onvoldoende om hem nog in te halen: met een neuslengte voorsprong werd Victor kampioen van groep 2. Peter V bleef, door het verlies van Bert, derde.Henny Heima

Ik zei het al: niemand ik groep 3 kon dit jaar tippen aan Henny. Hij eindigde zelfs zevende, nog boven de kampioen van groep 2! En hij werd dit jaar ook nog eens bekerwinnaar. Kortom: ze kunnen in groep 2 hun borst nat maken nu Henny daarin gaat spelen. Simon verloor van Roel V maar werd nog tweede, mede omdat Gerben er deze avond niet was - hij werd derde.

Het was een leuk en spannend seizoen en de opkomst was goed. Volgend jaar hopen we natuurlijk op nog meer opkomst met oude bekenden, mensen die weer gaan spelen of nieuw komen bij ons. Nu is er even twee woensdagen geen schaken. Op 6 juli begint, acht weken lang, de zomercompetitie in café Boulevard op Cruquiusweg 3. Dan zijn we 31 augustus weer terug in de Poort voor de Ledenvergadering en op 7 september begint het seizoen 2016/2017. Maar voor die tijd valt er overal nog volop te schaken!