Raadsheer

S c h a a k v e r e n i g i n g
♗ De Raadsheer
A m s t e r d a m
Anno 1922

Het bestuur van de Raadsheer heeft besloten om op woensdag 14 juli de zomercompetitie - "normaal" schaak - van de Raadsheer bij de Boulevard te laten beginnen. Daarom lijkt het mij niet verstandig om op dezelfde avond door te gaan met het online schaken bij de Ontheemde Raadsheer. De Raadsheer lijkt immers niet zo ontheemd meer te zijn. Tenzij de corona met nog meer kracht terugslaat dan het al doet, is er op woensdag geen online schaak meer.

De Ontheemde Raadsheer is in het leven geroepen toen bleek dat het gewone schaken er voorlopig niet meer in zat. Het was een prima initiatief van Peter van Nijen, waarvoor nog veel dank. Zelf is hij vetrokken naar Brabant. Olaf heeft het nog een tijdje overgenomen, maar hij schaakt ook niet meer mee online. Daarna heb ik het - zo goed en zo kwaad als het ging -overgenomen. Zelf vond ik het toch leuk om te doen en ook een mooie second best oplossing. 

De laatste ronde, op 7 juli, werd traditiegetrouw een prooi voor Ramon. Als tweede eindigde Bart en als derde Jop, maar wat mij betreft gelijk met Pjotr.  

Mocht er voldoende belangstelling voor zijn, dan vind ik het geen enkel probleem om het op een andere avond alsnog te organiseren. Maar ik hoor dan wel graag eerst of die belangstellng er is. In dat geval: stuur een mailtje naar gerie@hetbadhuis.nl en geef daarbij s.v.p. ook je voorkeursavond op. 

Mocht die belangstelling er niet zijn, dan houdt het hierop. Ik heb het leuk gevonden om te doen en kan het ook elk moment weer oppakken.

Gerie Opgenhaffen (Novgorodski).