Raadsheer

S c h a a k v e r e n i g i n g
♗ De Raadsheer
A m s t e r d a m
Anno 1922

Het is inmiddels juli geworden. Mensen gaan weer voorzichtig nadenken over vakantie. Vanwege de versoepelingen rondom corona - of je het ermee eens bent of niet - lijkt dat weer mogelijk. Misschien is dat de reden dat het op 30 juni zo rustig was bij het Zomertoernooi van de Ontheemde Raadsheer. Misschien kwam het omdat we een week stil hadden gelegen vanwege het overlijden van Eric Mol. Misschien omdat het bestuur van de Raadsheer net die avond bestuursvergadering had. Misschien vanwege voetbal. Je weet het niet. Er waren in ieder geval maar 5 deelnemers, waarvan Bart de sterktste was.  En ook wel overtuigend trouwens. Ron veroverde het zilver  en Jop het brons. En dan waren Paul Maurice en Gerie er nog. 

Maar we geven de moed nog niet op. Op woensdag 7 juli, weer om 20.15, wordt er weer gespeeld. Tja, het Juli Toernooi heb ik het maar genoemd. Het zou heel leuk zijn als er weer meer deelnemers waren. Tenslotte kan iedereen mee doen, kost het niets en geldt: hoe meer zielen hoe meer vreugd. 

Het is nog niet duidelijk wat de toekomst van de Ontheemde Raadsheer is. Misschien volgt er een zomerstop, misschien gaat de Raadsheer wel weer gewoon op woensdag schaken. We wachten het af. Als de Raadsheer weer op woensdag gaat schaken maar er is voldoende belangstelling, dan kunnen we de Ontheemde Raadsheer ook - op een andere dag - voortzetten. Alles is mogelijk, ook als we niet meer ontheemd zouden zijn.