Raadsheer

S c h a a k v e r e n i g i n g
♗ De Raadsheer
A m s t e r d a m
Anno 1922

RH06122020
Het Sinterklaas Blitz Toernooi was leuk en gezellig. Op 2 december werd er weer online geschaakt. Toch zou het leuk zijn als er wat meer mensen aan zouden deelnemen. Je hoeft geen lid te zijn van de Raadsheer; wel moet je even lid worden van de Ontheemde Raadsheer. Maar dat is heel makkelijk; onderin dit bericht staat hoe dat gaat. 

Winnaar werd "RJF72". Nu gebeurt dat wel vaker en boze tongen beweren dan ook dat Ramon van Beemdelust hierachter schuilgaat. De tweede plaats werd knap binnengehaald door "Bosje" (Peter Bosschieter). Als derde wees het systeem "Nowgorodski" aan (wie dat ook moge zijn), maar er eindigden nog wel twee personen op die score. 

Op woensdag 9 december om 20.15 uur wordt er weer gespeeld. In principe zal dat weer een snelschaaktoernooi met 5 minuten bedenktijd zijn, maar als er andere wensen zijn stuur die dan s.v.p. even door. Dat kan naar gerie@hetbadhuis.nl. Maar doe dat dan wel vóór dinsdag 19.00 uur; dan wordt het nieuwe toernooi aangemaakt in Lichess. 

Ook is het leuk als iemand een leuke partij kan laten zien. Wat er verder nog kan gaan we bekijken. Ook of er misschien prijsjes moeten komen. 

Ik herhaal nog even hoe het in zijn werk gaat:

  • - Ga naar lichess.org en klik op “registreer”. Verzin een gebruikersnaam en een wachtwoord en geef je e-mailadres op.  Je krijgt dan een e-mail met een link en als je die gebruikt ben je lid van lichess.
  • - Ga in het menu bovenin naar “Gemeenschap” en daarin “teams” en zoek dan naar De ontheemde Raadsheer. Meld je daar dan aan. Dan moet je even worden toegelaten en dan ben je lid. DOE DIT SVP NIET VLAK VOOR HET TOERNOOI, maar ruimer van tevoren.
  • - Op woensdagavond ga je dan weer naar lichess.org; als je je daar aanmeldt en dan weer naar  “De ontheemde Raadsheer” gaat, dan staat het toernooi klaar vanaf uiterlijk 19.30 uur. Vergeet niet om even op “aanmelden” te klikken. Vanaf 20.15 staat het toernooitje dan vanzelf op en je wordt ook vanzelf ingedeeld. Soms moet je even wachten tot er iemand beschikbaar is.