Raadsheer

S c h a a k v e r e n i g i n g
♗ De Raadsheer
A m s t e r d a m
Anno 1922

Op zondag 7 april werd de 6e ronde van het Kattenburger Open Toernooi gespeeld. Er waren veel afwezigen, maar byes (halfjes) waren niet meer te verdienen. De twee koplopers waren - toch enigszins onverwacht - Peter Poncin en Eline Roebers met 4,5 uit 5. Zij speelden dan ook tegen elkaar. Het zag er lang naar uit dat Peter deze match zou winnen van zijn jonge, maar getalenteerde tegenstandster. Maar uiteindelijk hield Eline stand en het werd dus remise. Zij behielden de leiding, maar moeten die nu wel delen met Kedem Gutkind. Hij won van de winnaar van vorig jaar - Jan Hellenberg - en is nu een grote kandidaat voor de eindzege. Zijn verliespunt bestaat uit twee byes - twee halfjes dus vanwege niet spelen. Het drietal wordt gevolgd door maar liefst zeven spelers met 4,5 uit 6. Je kunt dus wel stellen dat het nog heel spannend wordt, die laatste ronde op 19 mei.  Onder die zeven bevinden zich Willem Hensbergen en Ben de Leur, die niet alleen met elkaar meerijden maar elkaar achter het bord ook in evenwicht hielden. De andere vijf wonnen hun partij.

Het beste Raadsheerlid is Rinus Koevoets, die een uitstekende prestatie leverde door met zwart van een andere ex-winnaar - Roel van Duijn - te winnen. Rinus heeft nu 4 uit 6, een score waar je mee aan kunt komen. De B-groep (<1650) wordt geleid door twee trouwe deelnemers met 3,5 uit 6: Ruud Neumeijer en Peter Elisen.

Het duurt nog even, maar de ontknoping volgt dus op zondag 19 mei. Het kan nog alle kanten op, dus het belooft een heel interessante laatste ronde te worden.