Raadsheer

S c h a a k v e r e n i g i n g
♗ De Raadsheer
A m s t e r d a m
Anno 1922

De 31-ste ronde van het seizoen werd gespeeld op 8 juni. De opkomst was met 20 mensen nog redelijk bij deze één-na-laatste ronde. Er veranderde weinig in de stand, maar toch is nog lang niet alle strijd gestreden. Integendeel.

Olaf won van Gerie en moest wachten wat er bij Ramon gebeurde. Die partij, tegen Harmen, leek op remise uit te gaan lopen maar uiteindelijk wist Ramon toch te winnen. Ramon moest er vrij voor nemen, maar hij behoudt wel de leiding. Maar het blijft spannend, want het onderlinge verschil is minimaal dus het komt op de laatste ronde aan. Wim wordt hoe dan ook derde; daar kan niets meer aan veranderen. Gerie blijft vierde maar blijft in te halen door Harmen, die op zijn beurt nog ingehaald kan worden door Henny.

Victor verloor van Wim maar blijft koploper in groep 2. Zowel Rob - die remise speelde en daarmee Peter V inhaalde die niet speelde - als dezelfde Peter kunnen hem nog inhalen. De strijd in groep 2 is dus nog spannend. Bert kan eventueel nog de top-3 bereiken.

De onbetwiste en overduidelijke winnaar van groep 3 wordt bekerwinnaar Henny. Hij speelde remise tegen Rob en lijkt zelfs boven de leider van groep 2 te gaan eindigen.Simon B had de pech tegen de sterke Mustapha te spelen en hij verloor ook. Maar hij bleef Gerben nipt voor, die remise speelde tegen Frans. Cilia behaalde een fraaie overwinning op Jaap L, maar het verschil is te groot om de top-3 nog te bereiken.

Volgende week, 15 juni, de laatste ronde van de interne competitie. Hopelijk wordt het een leuk, spannend en gezellig eind van een mooi seizoen.