10/01/2014


Nieuwe kampioenen

Door: Gerie Opgenhaffen

Zoals altijd werd op de eerste clubavond van 2014, op 8 januari, gestreden om het snelschaak-kampioenschap van de Raadsheer. Er waren 19 kandidaten. Tegelijk werd er door 10 mensen uit groep 3 gespeeld om de Stamhouderscup, een rapidkampioenschap. En we hebben twee nieuwe kampioenen.

De nieuwe snelschaakkampioen is André de Roo. Hij behaalde de schitterende score van 11,5 uit 13. Daarmee bleef hij de kampioen van 2013 (en vele andere jaren), Ramon van Beemdelust, een halfje voor. André won van Ramon en verloor geen enkele partij. Alleen Olaf Cliteur, Ron van Dijk en Wim Postema hielden hem op remise. Ramon verloor behalve van André ook van Wim – de reuzendoder. Op enige afstand (met 9,5 punt) werd Olaf derde, gevolgd door Ron met 8,5 punt. De beste speler van groep 2 werd Douwe Jan Veltheer, die met 8 punten heel mooi de vijfde plaats veroverde.

Ook de Stamhouderscup kende een nieuwe winnaar: Willem Toutenhoofd won met 4 uit 5 en liet daarmee ook weten dat hij nu echt op stoom gekomen is en dat men het in groep 3 flink met hem te stellen zal krijgen. Nu waren er nog twee mensen met 4 punten, maar de weerstandspunten wezen uit dat Willem eerste werd, voor Marcel Roelofs en Hein van der Kroon.

Al met al een leuk begin van het nieuwe jaar.


Foto's: Peter van Nijen