01/04/2012


Goed nieuws (RH1) en slecht nieuws (RH2)

Door: Olaf Cliteur

Hoofdmacht gaat voor titel!

Ons eerste team mag donderdag 26 april bij Het Probleem spelen voor de titel in de eerste klasse B. Dankzij een overtuigende 5,5-2,5 zege op Almere 3 afgelopen woensdag blijft onze hoofdmacht 1 bordpunt voor op Boven IJ 2 dat op maandag 23 april de degens kruist met De Wachter.

De overwinning op Almere kwam dusdanig tot stand dat ons eerste genoeg vertrouwen tankte voor de spannende slotronde. Henk, Ramon, Olaf en Mustapha brachten een vol punt binnen (waarvan Mustapha reeds in een vooruitgespeelde partij en Ramon bijzonder fraai tegen Martijn Woudsma (2153), terwijl Stephan, André en Eelco voor de halfjes tekenden.

Henri liep helaas na 3 fraaie overwinningen op rij tegen een ongelukkige 0 aan maar de 5,5-2,5 overwinning verschaft ons een uitstekende uitgangspositie voor de slotronde!


Tweede moet het ergste vrezen

Na een kansloze nederlaag vorige week woensdag tegen concurrent Caïssa 9 moet voor het eersteklasserschap van ons tweede achttal gevreesd worden.

Het belofteteam moest met 2,5-5,5 buigen voor de rode lantaarndrager, die overigens met een zeer sterk team speelde. De punten werden gescoord op de lagere borden. Joop raapte een heel ei op, Hans, Eelco en Ton en half en voor Wim P., Gerie, Jop en Harmen restte de gehate lege dop.

Het degradatiespook is volop onder ons want door deze klap staan wij nu laatste en zal er op donderdag 19 april in Zuid-Oost gewonnen moeten worden van Isolani 1 en zelfs dat garandeert geen behoud daar alle teams zeer dicht bij elkaar staan. 19 tot en met 26 april gaat dus een spannend weekje worden voor onze twee hoogste teams...