24/04/2011


Raadsheer 1 ten onder met overwinning

Door: Olaf Cliteur

De hoofdmacht van De Raadsheer heeft vorige week donderdag in Amsterdam-Zuidoost met een 5,5-2,5 overwinning de promotieklasse in ieder geval voor een jaar weer verlaten. Merkwaardig genoeg was deze wedstrijd om des keizers baard veruit de beste wedstrijd van ons keurkorps dit seizoen.

Met 4,5 punt op de eerste 5 borden werd zelfs ondanks de afwezigheid van Ramon de winst al veilig gesteld. Frans, Henk, Stephan en Henri pakten daar een vol punt, terwijl Olaf daar nog een half aan toevoegde.

Op de onderste 3 borden grepen invaller Wim Postema en topscoorder Mustapha mis. Invaller Harmen voegde echter met een degelijke overwinning nog een punt toe aan deze tweede zege van het seizoen.

Zuur is het wel dat Raadsheer 1 hierdoor op de 7e plek is geŽindigd, de hoogst degradatie biedende plek. De azijn op dit zure resultaat is ook nog eens dat Zukertort 4 zich veilig speelde met minder bordpunten en een onderling duel dat in ons voordeel eindigde. Dat het allemaal beter gekund had, is iedereen inmiddels wel van overtuigd. Volgend jaar dus maar weer op titeljacht in de eerste klasse.