20/06/2010


SGA-Rapidcompetitie licht teleurstellend, doch eervol afgesloten

Door: Olaf Cliteur

De beide rapidviertallen hebben helaas de uitstekende lijn van de voorronde niet door kunnen trekken in de finale. Raadsheer 2 bestaande uit: Peter Voets, Peter van de Beek, Gerie, Harmen en Wim Postema won overtuigend de voorronde in de derde klasse met 26 punten en maar liefst 5,5 punt voorsprong op de nummer 2. In de finale op dinsdag 8 juni werd dit niveau helaas in de verste verte niet bereikt en bleek het virtuele brons het maximaal haalbare. Al met al een zeer goed toernooi met een licht tegenvallend slot.

Het hoogste rapidteam dat dit jaar uitkwam in de tweede klasse kenmerkte zich met name door de grote hoeveelheid spelers die het team nodig had: Ramon, Frans Smit, Olaf, Ton, Wim Postema, Eelco, Lex, André en zelfs Mustapha werd na een half jaar zonder schaken in de finale ingezet!

Ondanks deze wisselende bezetting werd de voorronde met 23 punten gewonnen! In de finale bleek dit echter niet toereikend en kwam het team niet verder dan plek 4. Behalve deze vierde en derde plaats in de eindrangschikking waren er nog 2 eervolle individuele vermeldingen tijdens de prijsuitreiking.

Peter Voets eindigde met 8,5 uit 12 tweede op de topscoorderslijst in de derde klasse, terwijl Olaf de eerste plaats en daarmee de houten koning opeiste in de tweede klasse met 10 uit 12.