30/03/2010


Raadsheer 4 wint weer eens!

Door: Simon Bouwhuis

Maandag 29 maart heeft het 4e team gewonnen van ZZ 2. Na onze nederlaag tegen LB/Gambiet hebben wij ons knap hersteld tegen het 2e team van schaakclub ZZ. Hiermee blijkt Raadsheer 4 ineens een subtopper, met kans op het bereiken van de 3e plaats in de poule!

Marc verloor vrij snel aan het eerste bord dus stonden wij op acherstand. Peter vd Beek sleepte er een remise uit. Hij begon zijn partij aan het 2e bord met 20 minuten vertraging maar wist dit knap te herstellen!
Charles Hartman speelde aan het 4e bord en won (fijn om ook Charles nog achter de hand te hebben!). Charles speelde erg goed en kwam in een eindspel met koning + pion tegen koning en speelde dit knap uit.

Het was nu aan mij om bij een stand van 1-1 er een overwinning uit te slepen. Voor de interne competitie ben ik redelijk in vorm dus besloot ik maar om zelf eens een keer te spelen en dat pakte goed uit! Ik speelde aan het 4e bord met wit en opende met 1. e4 .gevolgd door ..c5. Mijn tegenstandster kwam niet goed uit de opening en het duurde tot aan de 20e zet eer ze aan haar rocade toekwam. Ik kreeg veel vrijheid en stond zeer gunstig. Helaas ging ik echter nog bijna mat door een uithaal van haar Dame en een paard!
Gelukkig wist ik dit te pareren en nam ik het heft in handen. Mijn tegenstandster verloor haar paard die geen ondersteuning meer had van haar Dame. Ik zette 2 torens en mijn Dame op haar stelling en omdat ze haar Dame niet meer in het spel kon betrekken bezweek ze onder de druk!

We wonnen dus met 2-1. Eindelijk weer eens een overwinning voor het 4e!