20/06/2010


Prijswinnaars bekend

Door: Olaf Cliteur

De competities zijn woensdag 9 juni afgesloten en dat betekent dat het eremetaal verdeeld is. Clubkampioen is geworden voorzitter Olaf Cliteur. Hij pakte zijn 5e Raadsheertitel en daarmee de 4e in de laatste 5 jaar! Frans Smit volgt hem op kleine afstand, terwijl het brons dit seizoen naar André de Roo gaat. Groep 2 werd gewonnen door Harmen van der Ploeg en Simon Bouwhuis greep de titel in groep 3.

In de zeskampen werd groep 4 gewonnen door Maarten van Loggem. Groep 3 werd gewonnen door Leo Oomens, een prestatie van formaat gezien zijn ernstige gezondheidsproblemen die hij dit seizoen kende! Groep 2 werd zeer verrassend gewonnen door Ali Emecen, notabene met de op één na laagste rating in deze groep. De winst in de hoogste zeskamp werd dit jaar broederlijk gedeeld door eerste team spelers Frans Smit en Olaf Cliteur.

De snelschaaktitel ging dit jaar voor de 3e keer op rij naar Ramon van Beemdelust. Hij eindigde weliswaar gelijk met Frans Smit maar pakte de titel op basis van de onderlinge partij. Op diezelfde avond zegevierde Maarten van Loggem in De Stamhouderscup die gelukkig dit seizoen weer als vanouds verspeeld kon worden!

De Raadsheercup ging verrassend naar groep 2 speler Anjo Vlug. Hij hield in de finale Frans Smit op remise, hetgeen genoeg was voor de bekerwinst.

De rapidcompetitie kende op de slotavond van het seizoen dezelfde winnaar als de reguliere competitie Olaf Cliteur. Hij prolongeerde daarmee zijn titel.

Peter Voets pakte de belangrijkste prijs van het seizoen door met zijn mannen van Raadsheer 1 de titel te veroveren in de eerste klasse A van de SGA. Hij bracht daarmee onze hoofdmacht terug in de promotieklasse!