13/06/2008


Raadsheer 1 Rapidkampioen

Door: Olaf Cliteur

Afgelopen woensdag is het eerste team van De Raadsheer kampioen geworden in de tweede klasse van de SGA-rapidcompetitie. Na tweede geworden te zijn in de voorronde achter Caissa 3 werd woensdag de finalegroep gewonnen.

De Raadsheren versloegen eerst outsider Tal/DCG 4 met 3-1 daarna werd concurrent Caissa 3 met 2,5-1,5 verschalkt. Doordat Caissa 3 ook in de eerste ronde al verrassend verloren had met dezelfde cijfers van het eigen vierde team, ontstond er in de slotronde een ware finale tegen Caissa 4. De onzen hadden genoeg aan 2-2 een uitslag die dan ook op de kop af bewerkstelligd werd.

De titel was een feit en bij de prijsuitreiking kon playing-captain Olaf Cliteur een fraaie digitale klok in ontvangst nemen.

Eindstand finale:
1. De Raadsheer		7,5
2. Caissa 4		7
3. Tal/DCG 4		5
4. Caissa 3		4,5

Ramon, Frans Smit, Mustapha, Olaf en invallers Henri en Harmen proficiat met dit resultaat!!


06/06/2008


Raadsheer Rapid 1 naar de finale

Door: Harmen van der Ploeg

Het eerste rapidteam van De Raadsheer heeft zich dit jaar geplaatst voor de finale van het SGA rapidkampioenschap voor clubteams. Het team waarvoor Olaf, Frans, Ramon, Mustapha, Harry en ikzelf speelden, behaalde vrij gemakkelijk een plaats bij de eerste 4 van de 2e klasse.

Na een ietwat moeizame start in Amstelveen (7 uit 12), volgde een sterk vervolg bij Tal (8 punten) en een stevige uitsmijter in Almere (9 uit 12). Topscorer in de voorronde is Ramon met 7 uit 9, ondanks een slippertje op de eerste avond, dat hem al na een zet of 5 tot opgave dwong. De finale is deze woensdag (11 juni), waarbij ons viertal het bij Tal/DCG op zal nemen tegen de drie sterkste andere teams uit de poule.

Het tweede rapidteam (Gerie, Ton, Peter, Corneel en mijzelf) scoorde beduidend minder goed. De eerste avond werd de 50% nog gehaald, maar de avonden daarna waren de scores met 4 en 5 duidelijk te laag om de finale te halen.