Raadsheer

S c h a a k v e r e n i g i n g
♗ De Raadsheer
A m s t e r d a m
Anno 1922

♗ NK Doorgeefschaak

29 november 2018

Op zondag 24 maart 2019 zal in gebouw De Poort in Amsterdam, bij sv De Raadsheer thuis,
opnieuw het Nederlands kampioenschap Doorgeefschaak plaatsvinden.


Het toernooi bestaat uit een kwalificatieronde en een finaleronde.
Alle deelnemende koppels plaatsen zich voor een finaleronde van hun sterkte.

De bedenktijd bedraagt 7 minuten per persoon per partij.

U wordt verzocht om uiterlijk 10:45 uur aanwezig te zijn, de na-inschrijving aan de zaal
sluit dan ook.

Aanvang eerste ronde: 11:00 uur
Prijsuitreiking 17:30 uur

Aanmelding

Aanmelden vooraf wordt zeer op prijs gesteld en kan telefonisch of per e-mail.
Gelieve u per koppel aan te melden. Vermeld hierbij uw namen, ratings, clubs en een
telefoonnummer.

 
Telefonisch:Gerie Opgenhaffen, 06 -15 44 82 18
E-mail:

Inschrijfgeld per koppel: € 15,-
Prijzen: geldprijzen (nader te bepalen) in elke finalegroep

Adres:
Gebouw De Poort
Kattenburgerstraat 150
1018 JH Amsterdam
Tel. 020-6267844 (tijdens toernooi)

28 augustus 2016

De Raadsheer organiseerde op 29 mei voor de 5e keer het NK Doorgeefschaak. Maar ook daarvoor kent het toernooi al een lange geschiedenis. Na het nodige onderzoek kon een gloednieuwe wisselbeker met alle ex-winnaars gegraveerd worden. Daarom wisten we ook dat Erik-Jan Hummel en Jan Breukelman al zes jaar achter elkaar Nederlands kampioen waren geworden. En we kunnen er kort over zijn: ook dit jaar haalden ze het kampioenschap - probleemloos - binnen. Een fantastische prestatie van dit duo!

Vorig jaar was er nog een barrage nodig om het kampioenschap te bepalen; dit jaar waren de heren werkelijk ongenaakbaar. Vanwege ziekte en niet opkomen bleven er 19 van de 22 duo's over. Er werden eerst 9 ronden Zwitsers gespeeld en daarna werd er in twee groepen (van 10 en 9) gespeeld. In de voorronden speelden Erik-Jan en Jan nog een keer gelijk en wel tegen het Kennemer duo Richard Schelvis en Bastiaan Veltkamp. Die voorronde wonnen ze dus met "slechts" 17 uit 18. Maar in de finaleronde kreeg niemand dat meer voor elkaar: met de ongehoorde score van 18 uit 18 wonnen ze! Met 14 punten volgden de Almeerders Tobias Kabos en Martijn Woudsma en de derde plaats werd met 12 punten gedeeld door IM Manuel Bosboom die met onze voorzitter, Olaf Cliteur, speelde en het Leidse duo Albert Termeulen en Adinda Serdijn-Koster. In die groep volgden nog de genoemde Schelvis/Veltkamp (10,5), Marco en Ronald de Groot (7), Bram van den Berg en Janne Allaart (5,5), Heico en Cedric Kerkmeester (5), de verrassende Dominique Nierop en Michelle de Liefde (4) en Robbert van Dijkhuizen en Sermin van de Krol (2).

Groep 2 werd met 16 uit 18 een gezamenlijke prooi van twee duo's: Richard Oranje en Jan Peter van Zandwijk en het wel heel sterk uiteen lopende duo IM Robert Ris en jeugdspeler Kasper Bleeker. Geweldig dat je dit deed, Robert.  De derde prijs was hier voor een Raadsheerduo: Vincent Visser en Peter Voets (11). Daarna volgden nog Jeroen Groot en Ton van Garderen (10), Robin Duson en Martijn de Wit (9,5), jeugdspelers Eline Roebers en Rufus Ang (9), nog meer jeugdspelers Rafael Goudriaan en Jack ter Voert (8), de iets minder jeugdige Hans Coenders en Loek Beekman (7,5) en onze eigen Bert Bergshoeff en Peter van de Beek (3).

Het was erg leuk en gezellig. De volgende editie is op 11 juni 2017. Hopelijk hebben we dan weer wat meer deelnemers, maar is het net zo leuk.