logo large
S c h a a k v e r e n i g i n g

De Raadsheer

A m s t e r d a m

We spelen iedere woensdagavond vanaf 20:00 uur in gebouw De Poort in Kattenburg. Naast een interne competitie hebben we een cup-competitie, een rapid-competitie, een snelschaakavond, zomeractiviteiten.....en nog veel meer. 

We zijn één van de oudste schaakverenigingen van Amsterdam, opgericht in 1922. Op dit moment telt de club zo’n zeventig leden.

hemelvaart2017 1IMG 7587

Naast de normale interne competitie organiseren we een competitie om de Raadsheercup, een aparte Rapidcompetitie van drie avonden en elke eerste woensdag van januari spelen de spelers van groep 3 in een rapidcompetitie om de stamhouderscup, en de spelers van groep 1 en 2 om het snelschaakkampioenschap. 

boardIMG 7584

Een ander belangrijk onderdeel van het schaakleven bij De Raadsheer is de deelname van vijf teams aan de competitie van de Schaakbond Groot Amsterdam (SGA). Deze teams spelen van de hoogste tot de laagste klasse van de SGA. De Raadsheer organiseert ook verschillende toernooien waaronder het inmiddels befaamde Kattenburger Open

IMG 7547

Raadsheer Nieuws

 • Koploper nummer 3: Jack Smith

  De derde (en laatste) Zwitserse interne ronde leverde de derde koploper op. Jack won vorig jaar groep 2 maar hoorde daar eigenlijk al niet meer in thuis. Dat bewees hij door van Hans R te winnen. A very good result indeed. Hij heeft een score van 3 uit 3. Dat geldt ook voor Wim, die vrij snel van Harmen won. Hij staat nu tweede en de heren kennen alvast de indeling van volgende week. Ton bestrafte keurig een vreselijke blunder van Gerie en staat nu derde.

  Daarmee is Ton uiteraard ook koploper in groep 2. Maar grappig: op de plaatsen 4 en 5 staan de nummers 2 en 3 van groep 2: Anjo en Gerben (die onderling tot remise kwamen).Voorlopig maken ze onderling de dienst uit, maar Frits (die van Peter L won) ligt op de loer. Casper verraste door met zwart van Rinus te winnen en leidt nu in groep 3. Rob B staat echter vlak onder hem; Victor en Willem volgen op iets grotere afstand.

  Voor de derde keer waren er 28 mensen aanwezig, ondanks dat Ajax - toch de zoon van een Argonaut - de Grieken die avond versloeg. Ook Mustapha, André en Lex waren weer eens van de partij. Volgende week gaan we weer echt "Keizeren".   

 • Flipperkast

  Zoals vorige week al gemeld is het begin van de interne competitie de eerste ronden een beetje een flipperkast: het gaat alle kanten op. En dan worden de eerste drie ronden ook nog Zwitsers ingedeeld. Volgende week dus voor het laatst. Alleen het aantal aanwezigen was hetzelfde: in de tweede ronde waren opnieuw 28 mensen aanwezig. Een hele mooie opkomst.

  Hans R is de tweede koploper van dit seizoen; dat bereikte hij door van Menno te winnen. Ramon won ook, maar staat nu toch tweede ondanks dat hij 2x won. Harmen staat nu derde (tot zijn eigen verbazing won hij van Arnold). En dan vinden we.... Gerben! Vorig jaar kampioen van groep 3 en nu staat hij bovenaan in groep 2! Het was een fraaie overwinning op Rob S, maar het is nog een lange weg. Ook Anjo deed het goed met een overwinning op Rinus. Frits liet eindelijk zijn gezicht weer eens zien en staat gelijk derde in groep 2. Debutant Gido gaf ook een mooi visitekaartje af. Rob B staat nu bovenaan in groep 3. En hij was er niet eens!

  Dit jaar geven we de stand anders weer dan jullie gewend zijn. We vermelden alleen degenen die minstens een keertje intern gespeeld hebben. Dat scheelt een hoop vertekening op de lijst. De andere leden staan natuurlijk wel in de "lijst achter de lijst", dus iedereen kan natuurlijk op eigen stand meespelen.

 • Thomas Slijper wint goed bezocht rapidtoernooi

  Dertien is zeker geen ongeluksgetal gebleken voor ons Rapidtoernooi. De 13e editie trok namelijk liefst 47 deelnemers, meer dan in alle voorgaande edities. Zo konden we ook voor het eerst in 6 groepen spelen.

  In de meeste groepen was het een spannende strijd, hoewel er in andere groepen wel een duidelijke winnaar was. De eerste groep werd gewonnen door Thomas Slijper, die net zoveel punten scoorde als Martijn Bakker, maar door winst in de onderlinge partij de eerste plaats greep. In tegenstelling tot de voorgaande jaren was er dit jaar ook Raadsheer-succes. Peter de Leeuwe won groep 5, waar zelfs een geheel Raadsheer-podium was met Henny Heima en Peter Voets.

  Alle groepswinnaars:

  Groep 1: Thomas Slijper
  Groep 2: Ben de Leur
  Groep 3: Victor de Vries
  Groep 4: Ti de Jong
  Groep 5: Peter de Leeuwe
  Groep 6: Meindert Hofman

  Alle resulaten

  Banner Schaakopening Essenties

 • De kop is eraf

  De eerste ronde van het nieuwe interne seizoen was een drukke: 28 Raadsheren waren aanwezig in De Poort. Dit kan een mooi jaar worden.

  De eerste 3 rondes worden Zwitsers ingedeeld en dat is met name in de eerste ronde een garantie voor grote krachtverschillen. Vaak zul je dan zien dat de sterkere spelers makkelijk winnen en verrassingen schaars zijn. Maar dat was dit keer niet helemaal het geval. Natuurlijk, in veel gevallen trok de sterkere speler wel aan het langste eind, maar in veel gevallen ging daar wel een lange en zware strijd aan vooraf. In vier gevallen wisten de (op papier) zwakkere spelers hun tegenstander op remise te houden. De beide Robben lukte dat tegen Olaf en Anjo, de kampioen uit groep 3, Gerben, zette zijn goede resultaten van vorig jaar voort met een remise tegen Rinus en Hans moest tegen Henny in remise berusten, maar niet nadat het eindspel werd uitgemolken in een zeeslang die tot na middernacht duurde. Nieuw lid Casper was de enige speler die in de vorm van van Louis een sterkere tegenstander wist te verslaan en werd daarmee beloond met de koppositie in groep 3.

  Wie de koploper is na zo'n eerste ronde is een beetje een loterij. Het is maar net wie het geluk heeft om iemand te treffen die vorig jaar relatief hoog is geëindigd. Dat heeft in de afgelopen seizoenen een aantal verrassende koplopers opgeleverd, maar dat is dit jaar anders. De eerste koploper is namelijk... Ramon en dat zijn we de laatste jaren natuurlijk wel gewend. Harmen is tweede, voor Menno, die groep 2 aanvoert. Maar het seizoen is nog lang, dus er kan (en zal) nog veel veranderen.

   

 • 1

Agenda

vr sept 28 @20:00 -
Zukertort Amstelveen 3 - De Raadsheer 1
ma okt 08 @20:00 -
Almere 6 - De Raadsheer 2
wo okt 10 @20:00 -
De Raadsheer 5 - De Raadsheer 4
zo okt 14 @13:00 -
Kattenburger Open, 1e ronde
wo okt 17 @20:00 -
De Amstel 2 - De Raadsheer 1
wo okt 24 @20:00 -
De Raadsheer 3 - Amsterdam West 7
vr okt 26
Eijgenbroodtoernooi
wo okt 31 @20:00 -
De Raadsheer 1 - VAS 6
do nov 01 @20:00 -
Amsterdam West 11 - De Raadsheer 5
wo nov 07 @20:00 -
De Raadsheer 4 - De Volewijckers 3
zo nov 11 @13:00 -
Kattenburger Open, 2e ronde
wo nov 14 @20:00 -
De Raadsheer 2 - Amsterdam West 8
zo nov 18 @11:00 - 08:00PM
Brainwave 2018 Rapid
zo nov 18 @11:00 - 08:00PM
CNE NK-Rapid 2018
wo nov 21 @20:00 -
De Raadsheer 3 - Caissa 9

Elke woensdag is er een clubavond. Deze clubavonden staan niet in de agenda vermeld.
Als er geen clubavond is, staat dit wél in de agenda.

Klik HIER voor de complete jaaragenda

Locatie

Gebouw 'De Poort'

Kattenburgerstraat 150
1018 JH Amsterdam

T: 020 - 626 78 44

 

old busDoor herinrichting van de 'Eilandenboulevard' is De Raadsheer tot 19 juni 2019 bereikbaar via bus 22! 

Daarna weer gewoon via bus 48.

Zie dit kaartje van het GVB

Raadsheer Tweets

De Raadsheer op Social Media