Amsterdam

Schaakvereniging De Raadsheer
anno 1922

Brainwave2018 HTLAIOnze Team 1 speler Hing Ting Lai wint (voor de 2e maal) het prestigieuze Amstelveense Brainwave Rapid toernooi.

Hij wist o.a. de GM's David Klein, Dennis de Vreugt en Harmen Jonkman voor te blijven. Brainwave 2018 kende wederom een zeer sterke bezetting; naast eerder genoemde spelers waren ook IM's Fred Slingerland, Albert Blees, Yochanan Afek en Piet Peelen van de partij.

Raadsheren Henny Heima en Peter Bosschieter speelde mee in groep B en eindigden met respectievelijk 3 en 4 punten in de middenmoot. Onze eigen Gerie Opgenhaffen was zoals altijd de arbiter bij het Brainwave toernooi en kweet zich wederom uitstekend van zijn taak.

Foto: Toernooidirecteur IM Robert Ris en IM Hing Ting Lai 

CNE NK Rapid

Tegelijkertijd en op dezelfde locatie (het Keizer Karel College in Amstelveen) werd ook het CNE Nederlands Kampioenschap Rapid gespeeld.

Bij de heren stond Jorden van Foreest één ronde voor het einde een half puntje voor op de achtervolgers, maar hij blunderde in de laatste ronde een kwaliteit weg (zie partij hieronder - zet 34) en verloor van invaller Wouter Spoelman. Ivan Sokolov profiteerde optimaal door zijn toch al zeer sterke optreden af te ronden met een fraaie overwinning op niemand minder dan Loek van Wely en won het toernooi.

Bij de dames was het zo mogelijk nog spannender. De zege moest worden afgedwongen in een barrage tussen Anne Haast en Biance de Jong-Mühren. Anne bleef het koelst en won overtuigend met 2-0 waardoor ze wederom het toernooi op haar naam schreef.

Debutante en junior Machteld van Foreest (11 jaar) speelde mooie partijen maar mist in de afwerking nog de ervaring om de top van Nederland te bedreigen. Ze eindigde met 0 punten maar heeft zich toch zeer positief laten zien aan het ruim opgekomen publiek. Ook een delegatie van het NOS Jeugdjournaal was aanwezig om Machteld te volgen. Zie hier het filmpje.

Het live commentaar werd dit jaar verzorgd door Lucas van Foreest en Tom Bottema en werd live uitgezonden via YouTube.

De hoofdsponsor van het  CNE NK-Rapid is het Amstelveense ICT bedrijf CNE ICT Professionals, het bedrijf van onze eigen Peter van Nijen.

Meer info en alle uitslagen en PGN's op http://www.cne-nkrapid.nl

2018 11 14 Raadsheer 2 Amsterdam West 3 klein

Raadsheer 2 wint thuis met ruime cijfers van Amsterdam West 8.

2018 11 14 Raadsheer 6 Laurierboom Gambiet 4 klein

Raadsheer 6 komt thuis niet verder dan 2-2 tegen Laurierboom Gambiet 4.